Naleśniki z pesto i szynką

4.5 (141 ocen)

  • 15 min

Pyszne, zielone, aromatyczne naleśniki, idealne na śniadanie czy jako kanapka;)

  • 15 min

Składniki:

  • mąka [75 g]
    mleko [150 ml]
    jajo [1 szt.]
    sos pesto [75 g]
    szynka [4 plastry] (lub 8 małych)
    olej (do smażenia)
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Pesto

Naleśniki z pesto i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć wszystkie składniki, do uzyskania jednolitego ciasta.

    Rozgrzać patelnię, posmarować kropelką oleju i usmażyć naleśniki (można smażyć bez oleju na nieprzywieralnych patelniach).

    Na każdy usmażony naleśnik położyć plaster szynki i złożyć go w trójkąt.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować