Naleśniki z pieczarkami i nie tylko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w piórka. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć cebulę, kiedy się zarumieni dodać pieczarki. Smażyć aż z pieczarek odparuje woda. Dodać groszek, kukurydzę i fasolę, i smażyć jeszcze ok. 3-4 min. Farsz przyprawić na pikantnie solą i pieprzem.
Przygotować naleśniki: Mąkę wsypać do miski, dodać jajka. Powoli wlewać mleko i wymieszać na gładko. Na rozgrzaną patelnie wlać olej i smażyć kolejno naleśniki. Po usmażeniu każdy naleśnik napełnić farszem .
Porady
Naleśniki można udekorować kleksem śmietany i posypać natką pietruszki.
Komentarze