Naleśniki z pieczarkami i nie tylko

0 (0 ocen)

  • 10 min

Dziś polecam pyszne naleśniki, danie jest szybkie i tanie. Nie wymaga ono zbyt wiele umiejętności kulinarnych, właściwie może je zrobić każdy.

  • 10 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    * 30 dag mąki
    * 2 jajka
    * ok. 300 ml mleka
    Farsz
    * 0,5 kg pieczarek
    * 2 cebule
    * puszka groszku konserwowego
    * puszka fasoli czerwonej
    * puszka kukurydzy konserwowej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z pieczarkami i nie tylko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w piórka. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć cebulę, kiedy się zarumieni dodać pieczarki. Smażyć aż z pieczarek odparuje woda. Dodać groszek, kukurydzę i fasolę, i smażyć jeszcze ok. 3-4 min. Farsz przyprawić na pikantnie solą i pieprzem.
    Przygotować naleśniki: Mąkę wsypać do miski, dodać jajka. Powoli wlewać mleko i wymieszać na gładko. Na rozgrzaną patelnie wlać olej i smażyć kolejno naleśniki. Po usmażeniu każdy naleśnik napełnić farszem .

Porady

Naleśniki można udekorować kleksem śmietany i posypać natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Salatka z kurczaka, jajek i selera

To może cię zainteresować