Naleśniki z płatkami ryżowymi i syropem trzcinowym

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne naleśniki nie tylko dla dzieci.

Składniki:

  • Składniki na naleśniki:
    3 szklanki mąki pszennej
    2 szklanki mleka
    1 szklanka wody gazowanej
    3 jajka
    2 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    szczypta soli
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do smażenia

    Farsz:
    szklanka płatków ryżowych błyskawicznych
    2 szklanki mleka

    Dodatkowo:
    syrop trzcinowy do polania naleśników
    dżem truskawkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Syropy Naleśniki

Naleśniki z płatkami ryżowymi i syropem trzcinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z płatkami ryżowymi i syropem trzcinowym 1. Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy razem i odstawiamy na około pół godziny. W razie potrzeby dodać więcej mleka albo mąki, żeby ciasto było odpowiednie. Następnie smażymy naleśniki.
  • Naleśniki z płatkami ryżowymi i syropem trzcinowym 2. Zagotowujemy mleko, jak zakipi wsypujemy płatki ryżowe i gotujemy około 3 minuty.
  • Naleśniki z płatkami ryżowymi i syropem trzcinowym 3. Jak naleśniki przestygną, to smarujemy je płatkamiy. i zwijam
  • Naleśniki z płatkami ryżowymi i syropem trzcinowym 4.

    Zwijamy naleśniki w rulonik.
  • Naleśniki z płatkami ryżowymi i syropem trzcinowym 5. Naleśniki układamy na talerzu, polewamy syropem trzcinowym i nakładamy dżem truskawkowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować