Naleśniki z różą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Mleko wlewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy mikserem dokładnie. Im dłużej mieszamy tym ciasto będzie pulchniejsze.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta i smażymy , aż wierzch się zetnie , a dół zrumieni. Następnie przewracamy na drugą stronę. Przekładamy na talerz i smażymy następne porcje. Gotowe naleśniki przekładamy różaną marmoladą własnej produkcji.
2.Marmolada różana: Płatki róży miksujemy w malakserze z dodatkiem cukru . Dokładamy do smaku kwasku cytrynowego. Dzięki temu zyskujemy żywy kolor i poprawiamy smak róży.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarle i smażymy aż zgęstnieją. Studzimy. Mieszamy ze wcześniej przygotowaną różą.
Porady
To propozycja dla wielbicieli naleśników oraz róży.
Komentarze