Naleśniki z różą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Naleśniki z takim nadzieniem są aromatyczne. Żadna kupna marmolada lub dżem nie da tego zapachu i smaku co własnej produkcji

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 1,5 szklanki maki,
    - 1,5szklanki mleka,
    - 0,5 szklanka wody,
    - 2 jajek,
    - 2 łyżki cukru,
    - 2 łyżki oleju,
    - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    -
    - Olej do smażenia

    Marmolada różana:
    - Około 1 litry płatków róży,
    - Cukier do smaku (około 0,5 szklanki) oraz ¼ łyżeczki kwasku cytrynowego.
    - 1,5 kg jabłek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z różą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z różą 1. Ciasto: Mleko wlewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy mikserem dokładnie. Im dłużej mieszamy tym ciasto będzie pulchniejsze.
    Na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta i smażymy , aż wierzch się zetnie , a dół zrumieni. Następnie przewracamy na drugą stronę. Przekładamy na talerz i smażymy następne porcje. Gotowe naleśniki przekładamy różaną marmoladą własnej produkcji.
  • Naleśniki z różą 2. Marmolada różana: Płatki róży miksujemy w malakserze z dodatkiem cukru . Dokładamy do smaku kwasku cytrynowego. Dzięki temu zyskujemy żywy kolor i poprawiamy smak róży.
    Jabłka obieramy, ścieramy na tarle i smażymy aż zgęstnieją. Studzimy. Mieszamy ze wcześniej przygotowaną różą.

Porady

To propozycja dla wielbicieli naleśników oraz róży.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować