To pyszne wiosenne naleśniki. Smaczne i lekkie. Naleśniki te można zwinąć jak na krokieta, opanierować i obsmażyć do zrumienienia z obu stron. Wówczas nie tylko rzodkiewka chrupie w trakcie jedzenia, ale też panierka:).
Składniki:
Składniki:
• Około 6 niesłodkich naleśników (wg wypraktykowanego przepisu),
• 40 dag sera białego,
• 2-3 łyżki mleka
• Pęczek rzodkiewek,
• Pęczek szczypiorku,
• Sól, pieprz do smaku,
• Około 20 dag szynki
Naleśniki z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki przygotowujemy wg sprawdzonego przepisu.
Ser miksujemy. Jeśli jest twardy dodajemy dodatkowo mleko. Oczyszczona rzodkiewkę kroimy w plasterki. Dokładamy do sera. Szczypiorek siekamy i także dokładamy do twarożku. Całość dokładnie mieszamy i doprawimy do smaku.
Na gotowe naleśniki wykładamy warstwę szynki. Rozsmarowujemy na niej pastę serowo - rzodkiewkową. Całość zwijamy w rulon. Gotowe.
Komentarze