Naleśniki z rzodkiewką

0 (0 ocen)

To pyszne wiosenne naleśniki. Smaczne i lekkie. Naleśniki te można zwinąć jak na krokieta, opanierować i obsmażyć do zrumienienia z obu stron. Wówczas nie tylko rzodkiewka chrupie w trakcie jedzenia, ale też panierka:).

Składniki:

  • Składniki:
    • Około 6 niesłodkich naleśników (wg wypraktykowanego przepisu),
    • 40 dag sera białego,
    • 2-3 łyżki mleka
    • Pęczek rzodkiewek,
    • Pęczek szczypiorku,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Około 20 dag szynki

Naleśniki z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przełożenie 1. Naleśniki przygotowujemy wg sprawdzonego przepisu.

    Ser miksujemy. Jeśli jest twardy dodajemy dodatkowo mleko. Oczyszczona rzodkiewkę kroimy w plasterki. Dokładamy do sera. Szczypiorek siekamy i także dokładamy do twarożku. Całość dokładnie mieszamy i doprawimy do smaku.

    Na gotowe naleśniki wykładamy warstwę szynki. Rozsmarowujemy na niej pastę serowo - rzodkiewkową. Całość zwijamy w rulon. Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy