Naleśniki z serem i szynką zapiekane w sosie beszamelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na środek każdego naleśnika kładziemy 2plastry sera żółtego i szynki,następnie zawijamy.
2.Naleśniki układamy w blasze lub naczyniu żaroodpornym.
3.Przygotowujemy sos beszamelowy; mleko zagotować. Zdjąć z ognia, ostudzić. Na patelni rozpuścić masło z mąką. Mieszać! Mąka nie powinna się zarumienić. Zdjąć z ognia. Dolać mleko, mieszając, aż sos zgęstnieje. Przyprawić.
4.Naleśniki zalewamy sosem beszamelowym, całość posypujemy parmezanem, odstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30minut.
5.Gotowe zapieczone naleśniki kroimy i układamy na talerzu, dowolnie dekorujemy.
Porady
Smacznym dodatkiem do naleśników może być mieszanka świeżych sałat,doprawiona oliwą z oliwek i octem winnym.
Komentarze