Naleśniki z serowo-kasztanowym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Coś słodkiego na obiad, niekoniecznie dietetycznego. Naleśniki to bardzo uniwersalne danie. Można je jeść dosłownie ze wszystkim. Proponuję przygotować je z farszem serowo- kasztanowym.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto
    1,5 szkl mleka
    1,5 szkl mąki
    2 jajka
    szczypta soli
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    olej kokosowy

    Farsz
    200 g twarogu półtłustego
    5 upieczonych lub ugotowanych kasztanów
    3 łyżki śmietany 18%
    2-3 łyżki miodu lub cukru
    1 łyżeczka ekstraktu migdałowego

Naleśniki z serowo-kasztanowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mleka dodajemy jajka, sól i cukier, stopniowo dosypujemy mąkę. Ciasto nie powinno być za gęste.
  • 2. Rozgrzaną patelnię smarujemy odrobiną oleju kokosowego za każdym razem. Smażymy cienkie naleśniki.
  • 3. Kasztany kroimy na bardzo małe kawałki. Twaróg miksujemy ze śmietaną, miodem lub cukrem. Dodajemy do niego kasztany i ekstrakt migdałowy. Konsystencja nie może być rzadka.
  • 4. Na każdy naleśnik nakładamy łyżkę farszu i zawijamy go w rulon.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy