NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM

0 (0 ocen)

  • 35 min

Podane ze świeżymi ziołami nie tylko cudownie smakują, ale i rewelacyjnie wyglądają!Są świetnym pomysłem na obiad, jak i kolację na ciepło.Podane z ulubionym sosami np. czosnkowym , są świetnym pomysłem na imprezę!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 4 szt )

    NALEŚNIKI:

    * mąka pszenna – 1 pełna szkl
    * duże jajko – 1 szt
    * mleko – 1 szkl
    * woda gazowana – 0,5 szkl
    * sól – 1 szczypta
    * masło klarowane – 3 łyżki

    FARSZ:

    * kasza gryczana – ok. 100 g
    * duża cebula – 1 szt
    * ser biały – 100 g
    * sól, pieprz , papryka
    * świeży szczypiorek i koperek
    * masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Naleśniki zapiekane z kaszą gryczaną i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Składniki na naleśniki mieszamy, odstawiamy na ok. 10 minut, smażymy 4 średniej wielkości naleśniki.

    Kaszę gryczaną gotujemy al dente, cebulkę siekamy, przesmażamy na maśle klarowanym, a następnie dodajemy do ugotowanej kaszy.

    Wrzucamy twaróg, posiekane zioła, sól, pieprz, paprykę i dokładnie mieszamy wyrabiając farsz.

    W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

    Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki, zwijamy w rulony i rumienimy na rozgrzanym maśle.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz do naleśników Kasza Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować