Nalesniki zapiekane z serem i rodzynkami

4.5 (143 ocen)

naleśniki

Składniki:

  • 3/4 szkl mąki
    3 jajka
    olej
    1,5 szkl mleka
    50 dkg zmielonego twarogu
    10 dkg cukru pudru
    2 łyżki rodzynek
    skórka otarta z połowy cytryny
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    masło do formy
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Nalesniki zapiekane z serem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, 2 jajek, 1 łyżki oleju, mleka i szczypty soli rozmieszaj ciasto naleśnikowe. Usmaż naleśniki. Rodzynki zalej wrzątkiem. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem, waniliowym oraz 1 żółtkiem. Wymieszaj z odsączonymi rodzynkami i skórką z cytryny. Ubij pianę z białka i dodaj do masy serowej. Masą smaruj naleśniki i zwijaj w rulony. Żaroodporną formę wysmaruj masłem, ułóż w niej naleśniki obok siebie i piecz 180 stopni 20 min. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować