Naleśniki zapiekane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, mleko, wodę i jajko miksujemy ze szczyptą soli. Odstawiamy na 20 minut, po czym smażymy naleśniki.
2.Warzywa myjemy i oczyszczamy. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paseczki. Bakłażana kroimy w plastry i każdy z nich na cztery części. Pieczarki kroimy w plasterki. Warzywa smażymy na oliwie, przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
3.Do pomidorów dodajemy posiekany czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wlewamy na dno naczynia żaroodpornego. Naleśniki nadziewamy farszem, zawijamy zaginając boki i układamy na pomidorach. Posypujemy pokruszoną fetą i oregano. Dodajemy oliwki, skrapiamy wierzch naleśników oliwą i zapiekamy 25 minut w 180 ºC.
Komentarze