Naleśniki ze szpinakiem i ricottą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Fajne naleśniki dla wielbicieli szpinaku ale nie tylko :)

  • 60 min

Składniki:

  • Naleśniki:1,5 szk.mleka,1,5 szkl.wody,1 jako,2 szklanki mąki,szczypta soli,szczypta proszku do pieczenia olej do smażenia,masło do smażenia
    Nadzienie-400gr mrożonego szpinaku,200gr ricotty,2 -3 zabki czosnku,sól,pieprz

Naleśniki ze szpinakiem i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki wymieszać mikserem lub trzepaczką ,najlepiej jak mamy wodę gazowaną . Smażymy cienkie naleśniki na niewielkiej ilości oleju.
    Do garnka dajemy szpinak rozmrażamy na ogniu jak woda odparuje dodajemy przeciśnięty czosnek .,solimy i dajemy ricotte ,mieszamy i chwilę razem gotujemy .Na koniec doprawiamy pieprzem i solą .
    Naleśniki smarujemy nadzieniem zwijamy,odsmażamy na masełku .
    Ja podałam posypane zieloną cebulką z sosem ala cacyki-jogurt,potarta rzodkiewka,zielony ogórek,sól,pieprz.
    Smacznego :)

Porady

jesli nie mamy ricotty moze byc sam szpinak bedzie mniej kalorycznie ;)

Komentarze

Podobne przepisy