Naleśnik z piekarnika z fetą i warzywami

0 (0 ocen)

Błyskawiczny pomysł na obiad.

Składniki:

  • 1 opakowanie dowolnych mrożonych warzyw
    150 g sera feta
    125 g mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    5 jajek
    125 ml mleka
    75 ml gazowanej wody
    sól, pieprz

Naleśnik z piekarnika z fetą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy go olejem i wstawiamy na kilka minut do piekarnika, aby blacha się nagrzała.
  • image-23ivs4k 2. Mrożonkę rozmrażamy w ciepłej wodzie i dobrze odsączamy z wody.
    Jajka, mleko, wodę gazowaną, mąkę i proszek dokładnie mieszamy, dodajemy odrobinę soli i pieprzu do smaku. Ciasto wylewamy na rozgrzaną blachę. posypujemy warzywami i serem feta. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
  • 3. Naleśnik po wyjęciu z pieca zwijamy wzdłuż dłuższego boku w roladę, możemy pomóc sobie papierem do pieczenia. Serwujemy z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy