Nalewka malinowa

5 (185 ocen)

  • 16 godz. 40 min

Moja ulubiona nalewka , najlepsza z malin leśnych

  • 16 godz. 40 min

Składniki:

  • 1kg malin dojrzałych
    0.5 l spirytusu
    0.50 kg cukru
    0.5 litra wódki
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Alkohole

Nalewka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny umyć osączyć, włożyć do słoja , zalać 0,5l spirytusu, zakręcić zakrętkę i odstawić na 2 tygodnie .
    Zlać spirytus nasączony malinami do słoja i przefiltrować . Zamknąć szczelnie słój.

    Natomiast maliny zasypać cukrem i trzymać do rozpuszczenia się cukru .

    Potem sok z malin połączyć ze spirytusem.

    Maliny zalać 0,5 litra wódką czystą i trzymać około tygodnia. Otrzymany płyn wlać do słoja z nalewką
    i przefiltrować . Potem rozlać do butelek . Można pić po 3 miesiącach.

Porady

Zamiast cukru można dać miód lub pół na pół

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować