NALEWKA ORZECHOWA

4.5 (178 ocen)

Zawsze mam w swojej apteczce naturalne lekarstwa na różne dolegliwości. Nalewka ta jest bardzo skuteczna.

Składniki:

  • • 400 ml wódki 70 proc. (wódka i spirytus 1:1)
    • ½ szklanki niedojrzałych orzechów włoskich (zbieranych na przełomie czerwca i lipca)
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pół szklanki niedojrzałych , pokrojonych orzechów włoskich (z zielonymi łupinami) zalewamy 0,4 litra 70 proc. spirytusu, odstawiamy w szklanym naczyniu na 14 dni.
  • 2. Przecedzamy i przelewamy do butelek.

Porady

Stosujemy ok. 1 ml nalewki rozcieńczonej w niewielkiej ilości wody przy zatruciach pokarmowych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować