Nalewka z orzecha włoskiego

5 (200 ocen)

Przepis na tą nalewkę dostałam od mojej babci, robię ją w każdym sezonie kiedy pojawiają się tylko młode zielone orzechy. Jest doskonałym lekarstwem na trawienie lub zatrucia jelitowe.

Składniki:

  • 10 zielonych orzechów włoskich
    400 ml. wódki
    100 ml. spirytusu
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki

Nalewka z orzecha włoskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki, przekładamy do większego słoika. Obydwa alkohole łączymy ze sobą, wlewamy do słoika z pokrojonymi orzechami. Słoik zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce na cztery tygodnie, co jakiś czas potrząsamy słoikiem. Nalewkę przecedzamy i filtrujemy przez filtry do kawy. Przelewamy do butelki i odstawiamy w ciemne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nalewka Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować