1.Ciasto I: białka ubijamy
z cukrem, a następnie dodajemy
po żółtku. Wsypujemy
mąkę wymieszaną z proszkiem
i kakao. Delikatnie mieszamy.
Wlewamy do formy
(21x37 cm). Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 °C. Studzimy.
Przekrawamy na 2
placki.
2.Ciasto II: białka ubijamy
z cukrem. Dodajemy orzechy
i obie mąki z proszkiem. Pieczemy
ok. 30 minut w temp.
180 °C (forma 21x37 cm).
3.Masa budyniowa: 3/4 szkl.
mleka zagotowujemy, resztę
miksujemy z żółtkami, mąkami
i cukrami. Gotujemy budyń.
Studzimy. Masło ucieramy,
stopniowo dodając
budyń. Mieszamy z kakao.
4.Układamy: ciasto I, 3/4
masy budyniowej, ciasto II,
masa krówkowa, ciasto I
i reszta masy.
Komentarze