Niby-snickers

4.51 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto można też posypać mielonymi orzechami.

Składniki:

  • Ciasto I: 7 jajek
    ● niepełna szkl. cukru
    ● 5 łyżek mąki
    ● 2 łyżki kakao
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Ciasto II: 5 białek
    ● łyżka mąki pszennej
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 25 dag posiekanych orzechów włoskich
    ● łyżka mąki ziemniaczanej
    ● niepełna szkl. cukru
    Masa budyniowa: 5 żółtek
    ● 1/2 l mleka
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● łyżka cukru waniliowego
    ● 2 łyżki mąki ziemn.
    ● 2 łyżki mąki pszennej
    ● kostka masła
    ● 2-3 łyżki kakao
    Oraz: puszka masy krówkowej
    ● 2-3 łyżki startej gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Niby-snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto I: białka ubijamy
    z cukrem, a następnie dodajemy
    po żółtku. Wsypujemy
    mąkę wymieszaną z proszkiem
    i kakao. Delikatnie mieszamy.
    Wlewamy do formy
    (21x37 cm). Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 °C. Studzimy.
    Przekrawamy na 2
    placki.
  • 2. Ciasto II: białka ubijamy
    z cukrem. Dodajemy orzechy
    i obie mąki z proszkiem. Pieczemy
    ok. 30 minut w temp.
    180 °C (forma 21x37 cm).
  • 3. Masa budyniowa: 3/4 szkl.
    mleka zagotowujemy, resztę
    miksujemy z żółtkami, mąkami
    i cukrami. Gotujemy budyń.
    Studzimy. Masło ucieramy,
    stopniowo dodając
    budyń. Mieszamy z kakao.
  • 4. Układamy: ciasto I, 3/4
    masy budyniowej, ciasto II,
    masa krówkowa, ciasto I
    i reszta masy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować