Niemiecka zupa z porów

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Lubię podróżować. Zawsze, gdy wyjeżdżam za granicę, przywożę nowe przepisy. Zupa z porów bardzo smakuje mojej rodzinie i znajomym.

Składniki:

  • ● 0,5 kg mielonego mięsa wołowego
    ● 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego
    ● 2 średnie cebule
    ● 2 pory
    ● 10 dag śmietankowego serka topionego
    ● 10 dag topionego serka gouda
    ● 10 dag pieczarkowego serka topionego
    ● sól
    ● pieprz
    ● 25 dag kwaśnej śmietany
    ● 2,5 l bulionu (może być z kostek rosołowych)
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Niemiecka zupa z porów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Pory oczyszczamy
    i kroimy w półkrążki. Mięso
    podsmażamy na odrobinie oleju,
    wsypujemy cebulę i pory, mieszamy.
    Dusimy kilka minut.
  • 2. Mięso z warzywami przekładamy
    do garnka z wywarem
    i gotujemy ok. 25 minut. Serki
    roztapiamy w małej ilości bulionu
    i wlewamy do zupy wraz ze
    śmietaną. Zagotowujemy. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować