Nototenia z ziemniaczkami

4.5 (154 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dla smakoszy ryb.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryba nototenia: 4 sztuki
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - ziemniak: 4 sztuki
    - por-mały kawałek: 1 sztuka
    - limonka (sok): 1 sztuka
    - natka z pietruszki: 1 pęczek
    - olej: 6 łyżek
    - czosnek ząbki posiekane: 1 ząbek
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nototenia z ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybki należy oczyścić, umyć.
    Następnie przyprawiamy ryby solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z limonki.
    Możemy użyć również przyprawy do ryb.
    Rybki pieczemy w piekarniku w 160 stopniach przez 15 minut w rękawie do pieczenia (wcześniej polewamy ją olejem).

    Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plastry. Smażymy je na patelni bądź w piekarniku w małej ilości tłuszczu.

    Podajemy z posiekana natką pietruszki i porem. :)
    Gotowe! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować