Nowe oblicze ruskich pierogów...z ketchupem i chorizo :-P

0 (0 ocen)

Zawsze lubiłam jeść ruskie pierogi z ketchupem. Postanowiłam dodać go do farszu :) Wyszły super. Na pewno będą smakowały dzieciom :)

Składniki:

  • Składniki:
    Ciasto:
    2 szklanki mąki
    1 jajko
    ½ szklanki mleka
    1 łyżka oleju
    ¼ szklanki gorącej wody
    szczypta soli

    Farsz
    500g ugotowanych ziemniaków
    250g twarogu chudego
    1 cebula
    ząbek czosnku
    sól i pieprz
    ok. 5 łyżek ketchupu

    Ponadto:
    1 cebula
    olej do smażenia
    pół pęta chorizo
    świeży tymianek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Nowe oblicze ruskich pierogów...z ketchupem i chorizo :-p - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Farsz: Z ugotowanych ziemniaków zrobić puree. Cebulę drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę, czosnek zeszklić na oliwie. Ser dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, następnie połączyć. Na sam koniec dodajemy ketchup i całość mieszamy.
  • 2. Ciasto: Wysypać mąkę na stolnicę, wbić jajko i zagnieść elastyczne ciasto dodając wodę oliwę i sól. Ciasto partiami rozwałkować, wykrawać krążki np. szklanką, na każde kółeczko nakładać porcję farszu. Następnie zalepić. Pierogi gotować w osolonym wrzątku, na małym ogniu do momentu wypłynięcia – nie przykrywać pokrywką.Podawać z podsmażoną kiełbaską chorizo (w kostkę) i ze świeżym tymiankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować