Nutella z awokado i banana

4.49 (195 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Domowa, zdrowa i odchudzona nutella na bazie awokado i banana. Krem czekoladowo orzechowy błyskawiczny i prosty w przygotowaniu. Idealny nie tylko z pieczywem, ale wspaniale będzie się komponował z placuszkami na słodko lub naleśnikami. Przyznam szczerze, że ja wyjadam go po prostu łyżeczką.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki

    dojrzałe awokado
    dojrzały duży banan
    garść orzechów laskowych, włoskich
    gorzkie kakao 2 kopiaste łyżki
    cukier trzcinowy, syrop z agawy, stewia lub miód
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery Pasty

Nutella z awokado i banana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    Mocno dojrzałe awokado przepoławiamy i usuwamy pestkę, wydrążamy łyżką. Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Miksujemy awokado z bananem, dodajemy mielone orzechy i kakao, ponownie miksujemy. Dosładzamy do smaku. Krem czekoladowy przekładamy do słoiczka i chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Banany Nutella

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować