Obiadowa surówka z młodej kapustki

0 (0 ocen)

Z młodej kapusty bardzo często robię sałatkę z dodatkiem kopru i odrobiny koncentratu pomidorowego. Bardzo często łączę ją z młodymi ziemniaczkami i kotletami mielonymi lub udkami. Bardzo lubię takie treściwe dania obiadowe, moi chłopcy zresztą też ;)

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    1/2 cebuli
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2-3 łodyżki koperku
    1/3 łyżeczki soli
    pieprz do smaku
    olej do smażenia

Obiadowa surówka z młodej kapustki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w małą kostkę , podsmażamy w garnku na odrobinie oleju. Kapustkę kroimy w cienkie paski , dodajemy do cebuli, doprawiamy solą i pieprzem oraz podlewamy 1-2 łyżkami wody. Dusimy na małym ogniu ok 15 minut i pilnujemy aby kapusta się nie przypaliła, od czasu do czasu mieszamy i w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekany koperek. Dusimy jeszcze ok 1 minuty.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy