OBWARZANKI

4.46 (207 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Najlepsze obwarzanki do jedzenia przed komputerem

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 7 sztuk
    - drożdże: 30 gramów
    - mąka: 1 kilogram
    - mleko: 0.75 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - cukier: 8 łyżek
    - mak suchy do posypania: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.46 (207 ocen)

Zobacz również:

Desery

Obwarzanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać mąkę oraz pozostałe składniki.
    Zagnieść ciasto, robić małe okrągłe obarzanki.
  • 2. Zagotować wodę, osolić i w tej wodzie sparzyć obwarzanki, wybierać łyżką cedzakową.
  • 3. Gdy ociekną z wody, układać na blasze i posypać makiem, piec w piekarniku na złoty kolor w 175 stop.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować