Ognista zupa

4.5 (186 ocen)

  • 15 min

Zupa ma wyjątkowy, pomarańczowy kolor, który aż kusi by ją skosztować. Polecam wszystkim, a zwłaszcza osobom lubiącym dania dobrze doprawione,

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    • 6 papryk,
    • 1 papryka chili,
    • 1 duża cebula,
    • Ząbek czosnku,
    • 1 łyżka śmietany ,
    • 1 litr rosołu (może być z kostki),
    • Pieprz, papryka mielona, sól,
    • Laska kiełbasy,
    • Natka pietruszki,
    • Olej do smażenia,
    • 2-3 kromki chleba ,
    • 2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Ognista zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, papryczkę chili , czosnek oraz cebulę kroimy w kostkę. Smażymy razem do miękkości, Zalewamy rosołem i chwilę razem gotujemy. Następnie naszą zupę miksujemy. Zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku.
    Na patelni przysmażamy kiełbasę pokrojona w plasterki.
    Chleb kroimy w kostkę i rumienimy na maśle sporządzając w ten sposób grzanki.

    Zupę przelewamy na talerze. Podajemy z przysmażona kiełbasą i grzankami. Posypujemy natką pietruszki.

Porady

Zamiast robić grzanki można po prostu zupę zagryzać chlebem. To jedna z moich ulubiony zup.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować