Ogóreczki w zalewie musztardowo-ketchupowej

4.5 (170 ocen)

Bardzo lubię robić przetwory. Często próbuje czegoś nowego.

Składniki:

  • ok. 25 sztuk małych ogórków
    2 średnie marchewki
    1 ząbek czosnku
    ziele angielskie,pieprz w kulkach
    Zalewa:
    1 szklanka wody
    2 łyżki octu
    3 łyżki musztardy
    3 łyżki ketchupu łagodnego
    1 łyżeczka gorczycy
    1 łyżeczka suszonej bazylii
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Musy

Ogóreczki w zalewie musztardowo-ketchupowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć i obrać i przekroić na pół. Marchew obrać pokroić w słupki. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Do każdego słoik układać :kilka słupków marchewki, kilka plastrów czosnku i ogórki . Składniki na zalewę zagotować. Zalewą zalać ogórki. Słoiki pasteryzować w garnku wyścielonym ścierką,zalane wodą 3/4. Pasteryzować ok. 8 minut.
    Odstawić do wystygnięcia do góry dnem.
    mi wyszło 5 słoików po 500 ml :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować