Ogórek faszerowany grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki gotować 5 minut we wrzącej wodzie.
Zrobić tunel w ogórku.
Farsz. Oczyszczone grzyby i cebulę posiekać.
Masło stopić i dusić grzyby wraz z cebulą około 10min.Kiedy zmiękną i wyparuje woda, wsypać kaszę mannę, wlać sok cytrynowy i smażyć jeszcze chwilę.
Dodać starty ser, żółtko ,doprawić solą i pieprzem.
Ogórki napełnić farszem grzybowym i umieścić w naczyniu żaroodpornym dobrze wysmarowanym masłem.
Wlać gorący bulion, może być z kostki, wsypać kolendrę, cynamon i polać miodem. Wstawić na 20minut do nagrzanego piekarnika.
Ogórek pokroić w talarki .
Porady
Do zapieczonych ogórków wlać 150ml śmietany i mamy smaczne, lekkie, prawdziwie letnie danie główne. Podajemy z ryżem..
Komentarze