ogórkowa wg Kasieńka1987

0 (0 ocen)

polecam przepis! lubie eksperymenty w kuchni i lubie się nimi dzielić) polecam

Składniki:

  • ok 50 dkg., wieprzowiny(ja użyłam schabu)
    2 kostki rosołowe(drobiowa i wołowa)
    3 male marchewki
    cebula
    mały kawałek świeżej kapusty
    korzeń pitruszki
    pół malej cukini
    15 dkg. kiełbasy np.śląskiej
    15 dkg surowego boczku
    3 duże ziemniaki
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    ziele angielskie
    koperek
    2 łyżki mąki
    słoik przecieru z ogórków kwaszonych
    2-3 łyżki kwaśnej śmietany

Ogórkowa wg kasieńka1987 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórkowa 1. Do 5 litrowego garnka wrzucamy schab ,zalewamy wodą(1/2 pojemności garnka) ,zagotowujemy(w między czasie zbieramy szumowinę)jak zmięknie wyciągamy i krajemy w średniej wielkości kostkę wrzucamy do garnka,dorzucamy kiełbasę i boczek pokrajane w kostkę ,oraz kostki rosołowe,ziele angielskie i kilka ziarenek czarnego piepszu. Gotujemy jeszcze 10 min.
    Warzywa kroimy w kostkę (ziemniaki,cebulę,marchew,cukinię,pietruszkę )i dorzucamy do garnka kapustę szatkujemy i również dokladamy,Gotujemy ok 20 min,później wlewamy koncentrat ogórkowy ,mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną wody,hartujemy odrobiną gorącej zupy,a później mieszamy całość.Zupę doprawiamy do smaku wg.uznania przyprawa uniwersalna i pieprzem,na koniec wsypujemy posiekany koperek .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy