Pierwszy słoik tegorocznych ogórków otwarty :) Sodko- kwaśna zupka ogórkowa , mleko dodałam pierwszy raz dzięki przepisowi na zupkę kamila19851 , wyszła na prawdę ciekawa w smaku :)
Składniki:
na 2 i pół l wody:
4 żeberka
1 l. słoik ogórków kiszonych ( 7-8 sztuk )
2 duże ogórki szklarniowe
10 małych ziemniaków
2 duże marchewki
250 ml mleka
sol , pieprz
Ogórkowa na żeberkach z mlekiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso zagotowujemy , dodajemy ziemniaki - oczyszczamy z zawiesiny. Ogórki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach , mieszamy razem w misce , odstawiamy by puściły soki.
2.Warzywa wraz z wytworzonym sokiem dodajemy do garnka , gdy będą miękkie wlewamy mleko sól i pieprz , gotujemy razem ok 5 min delikatnie mieszając . Podajemy z kawałkami mięsa z żeberek.
Komentarze