Ogórkowa na bogato

5 (190 ocen)

  • 15 min

Zupa ogórkowa ugotowana na boczku wędzonym z dużą ilością warzyw i z kiełbaską

  • 15 min

Składniki:

  • * 5 szt ogórki kiszone,
    * 15 dag boczek wędzony,
    * 20 dag kiełbasa z szynki,
    * 1 szt marchewka,
    * 1 szt pietruszka,
    * 1/4 szt seler,
    * 1 łyżka masło,
    * pieprz,
    * 1 szt śmietanka 12-procentowa,
    * sól czosnkowa,
    * 2 kostki bulion warzywny,
    * 4 szt ziemniaki,
    * 1 szt cebula
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Ogórkowa na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek wędzony surowy gotujemy w garnku z wodą ok 2 litry . Gotujemy ok 15 min .Dodajemy pokrojone ziemniaki ,stratą marchewkę pietruszkę i seler . Gotujemy do miękkości warzyw ,dodając bulion warzywny w kostce.
  • 2. Wyciągamy z zupy boczek kroimy go w kostkę .Kroimy także kiełbasę z szynki i cebulę .Ogórki kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżeczce masła .Dodajemy do zupy .
  • 3. Wlewamy także 1/2 szklanki wody z kiszenia ogórków .
  • 4. Na patelni podsmażamy pokrojony boczek ,kiełbasę i cebulę ,doprawiamy pieprzem i dodajemy do zupy .Zagotowujemy wszystko .Zaciągamy śmietaną .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować