Ogórki koreczki

4.5 (200 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Wspaniały dodatek do obiadu

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • - 4 kg małych ogórków
    - 1 kg cebuli
    - 2 szkl. octu
    -5 szkl. wody
    - 3 szkl. cukru
    - 2 łyżki przyprawy do grilla-ja osobiście daje więcej, na taką porcję 2 saszetki
    - 3 łyżki soli
    - koper krojony, gorczyca, natka pietruszki-listek na dno słoika
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki koreczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki kroimy w grubsze talarki-2cm. Cebulę kroimy w plastry i solimy razem z ogórkami-3 łyżki soli. Zostawiamy to na 2 godziny. Co pół godz mieszamy.
  • 2. Po upływie wymaganego czasu odlewamy wodę. Gotujemy zalewę, przestudzoną zalewamy ogórki z przyprawami w słoikach. Pasteryzujemy 5 min od zagotowania
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować