Ogórki korniszone

4.49 (175 ocen)

  • 20 min

Przepis mojej mamy;)

  • 20 min

Składniki:

  • Ogórki gruntowe.
    Do słoika:mała cebulka,szczypta gorczycy,4 plasterki marchewki,1 ziele angielskie,3 ziarenka pieprzu,kwiatostan kopru,liść laurowy.
    Zalewa:1szklanka octu10%,3szklanki wody,1 łyżka soli,3 czubate łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki korniszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do słoika wkładamy:marchew,cebulę,koper,ziele angielskie,liść laurowy,pieprz i gorczycę.Ogórki myjemy i ciasno układamy w słoikach.Mieszamy razem składniki zalewy i zimną zalewamy ogórki.Pasteryzujemy 10min

Porady

Trzeba uważać,żeby ogórki nie pasteryzowały się więcej niż 10 minut,bo robią się miękkie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować