Ogórki kiszone - tradycyjne

0 (0 ocen)

  • 20 min

Co roku robimy mnóstwo przetworów z warzyw i owoców z własnego ogródka, ale ogórków kiszonych musi być dość spora ilość bo poprostu je uwielbiamy. Tą metodą kisimy ogórki z pokolenia na pokolenie.

  • 20 min

Składniki:

  • ogórki - najlepiej małe
    czosnek
    koper
    chrzan

    Zalewa:
    1 l przygotowanej wody zimnej
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ogórki kiszone - tradycyjne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i koper myjemy. Czosnek i chrzan obieramy i kroimy na małe kawałki. Ogórki układamy w słoikach pionowo, ciemniejszym końcem w dół. Do każdego słoika dajemy 2 ząbki czosnku, 3 kawałki chrzanu i po jednej gałązce kopru. Zalewę zagotować i gorącą zalać słoje z ogórkami, dobrze zakręcić i odstawić do ukiszenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny Imieniny Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować