Ogórki kwaszone prosty przepis

4.5 (145 ocen)

  • 60 min

Takie ogórki lubię najbardziej.

  • 60 min

Składniki:

  • ogórki gruntowe - dowolna ilość
    NA KAŻDY SŁOIK:
    1-2 gałązki kopru
    płaska łyżeczka gorczycy
    1/4 główki czosnku

    ZALEWA:
    4 litry wody
    6 łyżkek soli
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Ogórki kwaszone prosty przepis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do litrowych słoików wkładamy po porcji kopru, czosnku i gorczycy. Następnie umyte ogórki ciasno układamy w słoiku. Wodę zagotowujemy z solą i powstałą zalewą zalewamy ogórki. Przykrywamy i odstawiamy do góry dnem. Ogórki są dobre po 3 dniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować