OGÓRKI MUSZTARDOWE

4.43 (204 ocen)

Od kilku lat robię ogórki z tego właśnie przepisu, smakują wyśmienicie

Składniki:

  • ok. 3 kg ogórków

    Zalewa:
    1 litr wody
    szklanka octu 10%
    1 1/2 szklanki cukru
    2 łyżki soli
    5 łyżeczek musztardy

    Do każdego słoika:

    4 ziarna pieprzu
    3 ziarna ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    szczypta gorczycy
    trochę kopru
Wystaw ocenę:

4.43 (204 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować, dodać pozostałe składniki zalewy, wystudzić.
    Umyte ogórki układać ściśle w słoikach (większe można przekroić wzdłuż na połowy lub ćwiartki). Do każdego dodać przyprawy, zalać wystudzoną zalewą.
    Pasteryzować 10 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować