Ogórki w zalewie z curry

4.5 (198 ocen)

  • 60 min

Ten przepis dostałam od znajomej i troszkę go udoskonaliłam. Są doskonałym dodatkiem do mięs. Warto spróbować

  • 60 min

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków
    4 cebule
    3-4 łyżki soli
    Zalewa:
    3 szkl. octu
    3 szkl. cukru
    2 szklanki wody
    4 łyżeczki pieprzu
    4 łyżeczki papryki słodkiej
    4 łyżeczki przyprawy curry
    2 łyżeczki miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w zalewie z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy na cienkie słupki, solimy i odstawiamy na 30 minut. Cebulę obieramy i kroimy na talarki, następnie wrzucamy na dno. Gdy ogórki będą już gotowe również układamy je w słoiczkach.
  • 2. Wykonanie zalewy: Wszystkie składniki łączymy w garnku i czekamy aż się zagotują. Zalewą napełniamy słoiki, zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować