Ogórki w zalewie z kurkumą

4.25 (332 ocen)

  • 20 min

Ten przepis mam od znajomych. Ogórki pycha i ładnie wyglądają, takie żółciutkie. W tym roku robię je już u siebie.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szklanka octu
    1,5 szklanki cukru
    4 szklanki wody
    2 łyżki soli
    2 łyżki gorczycy
    1 łyżeczka kurkumy
    ziele angielskie,liście laurowe i baldachimy kopru - do każdego słoika
Wystaw ocenę:

4.25 (332 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w zalewie z kurkumą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki z kurkumą 1. Z octu,cukru,wody,soli,kurkumy,gorczycy - zagotować zalewę.
  • Ogórki z kurkumą 2. W słoiki ciasno układać starannie umyte średniej wielkości ogóreczki (nie obierać) krojone w ćwiartki i do każdego słoika włożyć koper,ziele, liść. Do zapełnionych słoików wlać zalewę, szczelnie zakręcić. Pasteryzować 6 - 10min.(wtedy będą chrupiące,złociste i nie rozgotowane)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurkuma Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować