Ogórki w ketchupie

4.43 (195 ocen)

  • 50 min

Wspaniałe na kanapkę i jako samodzielna przegryzka.

  • 50 min

Składniki:

  • 3 kg ogórków
    40 dag cebuli
    2 łyżki soli

    Zalewa:
    1 duży ketchup (Pudliszki)
    1 mały koncentrat pomidorowy (Pudliszki)
    1 czubata łyżka pieprzu
    2 szklanki cukru
    1 szklanka oleju
    1 szklanka octu 10%
Wystaw ocenę:

4.43 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Ketchupy

Ogórki w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć i pokroić w ósemki. Cebulę pokroić w cienkie talarki i wymieszać razem z ogórkami. Całość posolić i odstawić na 2 godziny. Po upływie 2 godzin odlać sok, a ogórki z cebulą przełożyć do miski.
    Składniki zalewy mieszamy od czasu do czasu. Zagotować. Gorącą zalewę przelewamy do ogórków do miski. Mieszamy dokładnie razem. Ogórki wraz z zalewą przekładamy do słoików. Pasteryzujemy ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować