Ogórki w kurkumie

4.5 (145 ocen)

robiłam pierwszy raz i z pewnością zrobię je i w tym roku

Składniki:

  • 5 kg ogórków
    1 kg cebuli

    Zalewa:
    5 szklanek cukru
    3 szklanki octu
    3 łyżki soli
    2 łyżki pokrojonej natki od selery
    2 łyżki kurkumy
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przetwory z ogórków

Ogórki w kurkumie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy i kroimy w słupki. Cebulę kroimy w kostkę. Składniki zalewy zagotować i gorącą zalewą zalać ogórki. Wymieszać i odstawić na 24 godziny. Ogórki powkładać do słoików i pasteryzować 5-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować