Ogórki z pieprzem

4.49 (187 ocen)

  • 15 min

Przepis dała mi znajoma. Od razu go wypróbowałam i wyszły znakomite.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    baldachimy kopru
    ziele angielskie
    2 cebule

    ZALEWA
    4 szklanki wody
    1,5 szklanki cukru
    1 szklanka octu
    płaska łyżeczka pieprzu (ja dałam ziołowy)
    płaska łyżka słodkiej papryki w proszku
    łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki z pieprzem 1. Ogórki myjemy, nie obieramy i kroimy w dowolny kształt (plastry,korki,ćwiartki). Ja robiłam i plastry i ćwiartki. Do plastrów dałam macherkę.
  • Ogórki z pieprzem 2. Do każdego słoika wkładamy po dwa plastry cebulki, ziele angielskie, gałązkę kopru i ciasno ogórki.
  • Ogórki z pieprzem 3. Zalewę gotujemy i zalewamy słoiki, dobrze zakręcając. Pasteryzować od 15 do 20 min.

Porady

Na spód słoików można dać plastry marchewki zamiast baldachimów kopru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować