Ogórki z przecierem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis wymyśliłam z mamą. Sałatka tak wszystkim smakowała, że już nie może się bez niej obejść żadne przyjęcie.

Składniki:

  • ● 4 kg ogórków szklarniowych
    ● 6 cebul
    Zalewa:
    ● 1/2 szkl. octu
    ● 1/2 szkl. oleju
    ● 1 szkl. cukru
    ● 2 łyżki soli
    ● duży słoik przecieru pomidorowego

Ogórki z przecierem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy, obieramy
    i kroimy w słupki. Cebule
    obieramy i siekamy. Warzywa
    przekładamy do miski.
  • 2. Składniki zalewy wlewamy
    do warzyw i odstawiamy
    na ok. 2 godziny. Następnie
    przekładamy do słoików, zakręcamy
    i pasteryzujemy ok.
    15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy