"Odchudzone" kotlety schabowe

4.5 (141 ocen)

  • 50 min

Tak, tak kotlety schabowe z chrupiącą skórką bez tłustej panierki i smaku oleju.

  • 50 min

Składniki:

  • - chudy schab - 6 plastrów
    - białko - 2 szt
    - otręby owsiane - 2 czubate łyżki
    - mąka kukurydziana - 2 czubate łyżki
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

"odchudzone" kotlety schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1lh7f2m 1. Mięso umyć i rozbić na kotlety. Każdy z kotletów przyprawić. Białko ubić na sztywno z odrobiną soli. Otręby zmieszać z mąką.
  • image-254d1yu 2. Kotlety panierować jak "tradycyjne" kotlety schabowe i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kotlety piec ok 30-40 minut w temp 190 stopni. Polecam wyjąć kotlety z piekarniku po całkowitym ich wystygnięciu. Smacznego:)

Porady

Świetnie smakują z młodymi ziemniakami i ogórkiem małosolnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować