Okrasa z pstrąga

0 (0 ocen)

Rybna pasta nieco inaczej przygotowana.

Składniki:

  • 2 świeże pstrągi
    1 mała czerwona cebulka
    150 g masła
    1 łyżka śmietany 18%
    sól, pieprz

Okrasa z pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ryby umyć, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć pod przykryciem.
    Odstawi do wystygnięcia.

    Kiedy ryby ostygną, oddzielić mięso od skóry i wybrać ości. Mięso porwać na drobne kawałeczki.
  • 2. 40 g masła rozpuścić na patelni i smażyć do zrumienienia.

    Pozostałe masło utrzeć mikserem do białości.

    Cebulę drobno posiekać.


    Do masła dodać pstrąga, śmietanę, cebulkę, doprawić solą, pieprzem. Utrzeć, pod koniec dodając rozpuszczone, zrumienione masło.

    Wstawić do lodówki, do zastygnięcia.

Porady

najlepiej smakuje z domowym chlebem

Komentarze

Podobne przepisy