Oładki czekoladowe z jabłkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Placuszki inspirowane kuchnią rosyjską:) Bardzo smaczne, błyskawiczne w wykonaniu. Gorąco polecam:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Jajko: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 300 gramów
    - czekolada mleczna: 100 gramów
    - mleko: 220 mililitrów
    - olej: 1 łyżka
    - cukier: 50 gramów
    - jabłka: 2 sztuki
    - cukier puder do posypania: 2 łyżki

Oładki czekoladowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Oładki czekoladowe z jabłkami 1. Wszystkie składniki połącz ze sobą na jednolitą masę. Gotowe ciasto wylewaj na rozgrzaną patelnię, na wierzchu ułóż cienko pokrojone plasterki jabłka lekko je dociskając. Smaż na średnim ogniu pod przykryciem. Gdy spód placuszków będzie łatwo odchodzić od patelni, przewróć je na drugą stronę i smaż jeszcze przez około minutę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy