Oliwkowe pesto z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zostajemy nadal w klimacie fantazji włoskich :) Tym razem idąc za ciosem, a przy okazji znajoma blogerka Futka zrobiła mi ochotę na pesto, dlatego postanowiłem, zrobić pesto z zielonych oliwek i suszonych pomidorów. To przy okazji akcji czyszczenia lodówki :) Jedlibyście? :)

  • 15 min

Składniki:

  • Pesto:
    Słoiczek zielonych oliwek 300g
    Słoiczek suszonych pomidorów 300g
    płatków migdałów 200g
    łyżka oliwy
    sól, pieprz do smaku
    ser żółty do tarcia
    ulubiony makaron :)
    filet z kurczaka
    2 łyżki ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Oliwkowe pesto z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w ziołach prowansalskich, przyprawiamy solą i pieprzem, i podsmażamy na patelni. Do rozdrabniacza do lodu wkładamy oliwki, suszone pomidory i migdały. Następnie blendujemy je na gładką masę, dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku. Wstawiamy wodę na makaron i po ugotowaniu, mieszamy z pesto i kurczakiem. Podajemy ze świeżo starym serem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Oliwki Pomidor Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować