Omlet z cukinią i szczypiorkiem

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Puszysty omlet z cukinią z dodatkiem żółtego sera i szczypiorku ze szczyptą oregano i nutką czosnku.

  • 15 min

Składniki:

  • ½ cukinii
    2 ząbki czosnku
    3 jajka
    2 łyżki mleka
    2 łyżki tartego sera żółtego
    1 plaska łyżeczka kurkumy
    3 łyżeczki siekanego szczypiorku
    ½ łyżeczki oregano
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet Jajko

Omlet z cukinią i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  Omlet z cukinią i szczypiorkiem 1. Cukinię kroimy w grube plastry, wydrążamy środki, kroimy w pół-plasterki i na oleju na małej patelni podsmażamy aż zmięknie. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy jeszcze minutę. Zalewamy ubitymi jajkami wymieszanymi z kurkuma, mlekiem, żółtym serem, oregano, solą i pieprzem. Trzymamy na małym ogniu około 4 minuty aż jajka się „zetną”. Przekładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czosnek Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować