Uwielbiam ciasto francuskie, próbuje wile potraw z niego przyrządzić, są wzloty i upadki, choć na szczęście więcej tych lepszych dni. Proponuje moją wersję, nazwijmy to danie: Omlet z jabłkami.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- ciasto francuskie gotowe w arkuszach: 1 sztuka
- jabłka: 7 sztuk
Omlet z ciasta francuskiego pieczony na patelni. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ta propozycja jest w wersji light ;-), dla łasuchów proponuję posypać całość cukrem pudrem, a do jabłek dodać cynamon.
2.Ciasto francuskie rozwałkować na cienki placek. Wyciąć 4 małe kółka i smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu z obu stron.
3.Jabłka obrać pokroić a małe cząstki podsmażać na drugiej patelni także bez tłuszczu.
4.Przełożyć ciasto na patelnie jabłka ułożyć na połówce ciasta i przykryć drugą. Udekorować Jabłkami ewentualnie posypać cukrem pudrem. Można także puder wymieszać z cynamonem;-) Smacznego
Komentarze