Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały poranek. Nie trzeba w nie wkładać dużo pracy, a efekt jest bardzo zaskakujący, co najważniejsze mamy szybkie śniadanie na ciepło.
Omlet z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wbijamy do miski, dodajemy sól, pieprz i roztrzepujemy. Dodajemy mleko i ubijamy trzepaczką. Dodajemy żółty ser, mieszamy.
2.Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i podsmażamy na niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy odsączoną z zalewy fasolkę, chwilę smażymy. Na patelnie wylewamy masę jajeczną i smażymy, aż brzegi będą dobrze ścięte. Podważamy je łopatką ze wszystkich stron, by płynna masa z wierzchu omletu dostała się pod spód. Przykrywamy patelnie i na niewielkim ogniu smażymy omlet tak długo, aż osiągnie pożądany stopień przyrumienienia, a wierzch omletu będzie ścięty.
Komentarze