Omlet z kapustą pekińską. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę lub boczek pokroić w drobną kostkę, zrumienić na patelni,na łyżce smalcu, wyłożyć na talerzyk.
2.Na pozostałym tłuszczu, który został na patelni, podsmażamy cebulę, dodajemy pokrajaną kapustę i dusimy by odparowały soki.
3.Jajka rozkłócić ze śmietaną widelcem, dodać sól, pieprz, przyprawy, oraz połowę usmażonej kiełbasy wymieszać.
Wylać na uduszoną kapustę, poukładać przekrojone na pół kulki mozzarelli, przykryć i podpiekać na wolnym ogniu, co jakiś czas poruszać patelnią by nam nie przywarł.
4.Gdy nasz omlet ładnie się zetnie z wierzchu, zsuwamy go delikatnie na talerz.
Układamy przekrajane pomidorki koktajlowe, resztę kiełbasy, polewamy sosem tatarskim lub innym, ja zwykłym jogurtem naturalnym, wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem.
Posypujemy natką lub szczypiorkiem składamy delikatnie I SMACZNEGO
Komentarze