Omlet z kapustą pekińską.

4.5 (152 ocen)

  • 60 min

Bardzo sycąca przekąska, doskonała na śniadanie lub kolacje.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 jajka
    4 plastry kiełbasy krakowskiej podsuszanej, lub chudego boczku
    2 garści posiekanej kapusty pekińskiej
    pół cebuli pokrajanej w piórka
    5 kulek mozzarelli mini
    1 łyżka smalcu
    3 łyżki śmietany 18 %
    sól, pieprz, przyprawy
    pomidorki koktajlowe
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Przystawki

Omlet z kapustą pekińską. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zrumieniona na patelni kiełbasa 1. Kiełbasę lub boczek pokroić w drobną kostkę, zrumienić na patelni,na łyżce smalcu, wyłożyć na talerzyk.
  • duszona kapusta na patelni 2. Na pozostałym tłuszczu, który został na patelni, podsmażamy cebulę, dodajemy pokrajaną kapustę i dusimy by odparowały soki.
  • omlet 3. Jajka rozkłócić ze śmietaną widelcem, dodać sól, pieprz, przyprawy, oraz połowę usmażonej kiełbasy wymieszać.
    Wylać na uduszoną kapustę, poukładać przekrojone na pół kulki mozzarelli, przykryć i podpiekać na wolnym ogniu, co jakiś czas poruszać patelnią by nam nie przywarł.
  • 4. Gdy nasz omlet ładnie się zetnie z wierzchu, zsuwamy go delikatnie na talerz.
    Układamy przekrajane pomidorki koktajlowe, resztę kiełbasy, polewamy sosem tatarskim lub innym, ja zwykłym jogurtem naturalnym, wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem.
    Posypujemy natką lub szczypiorkiem składamy delikatnie I SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kapusta pekińska Mozzarella

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować