Omlet z pieczarkami i papryką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Puszysty omlet z warzywami i pieczarkami, a za sprawa serka topionego niezwykle kremowy. serdecznie polecam nie tylko na niedzielne śniadanie.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 duże jajka
    4 łyżki mleka
    3-duże pieczarki
    1/4 średniej papryki
    1 mały por
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka mąki
    50 g sera topionego
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet

Omlet z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, por i pieczarki oczyścić, pokroić i smażyć przez 5 minut na rozgrzanym maśle. Jaja ubić na pianę z solą i pieprzem, następnie do jajek wmieszać mąkę i mleko. Jaja wylać na podsmażone warzywa. Serek topiony pokroić na kawałeczki i równomiernie rozłożyć na jajkach z warzywami. Omlet przykryć pokrywką i smażyć na malutkim ogniu aż jajka się zetną. Podawać gorący. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować