Omlet z syropem klonowym i jagodami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne i pożywne śniadanie na słodko z sezonowymi jagodami. Skusi każdego niejadka :)

  • 15 min

Składniki:

  • Na 1 omlet:
    -2 jaja
    -2 łyżki mleka
    -0,5 szklanki jagód
    -ok 2-3 łyżki syropu klonowego

Omlet z syropem klonowym i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
  • 2 2. Żółtka roztrzepujemy z mlekiem, stopniowo, ciągle mieszając dodajemy do ubitej piany z białek.
  • 3 3. Masę omletową wylewamy na patelnię z odrobiną rozgrzanego oleju. Smażymy na rumiano po około 3 minuty z każdej strony. Omlet zsuwamy na talerz, posypujemy jagodami i polewamy syropem. Smacznego ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy