Omlet z serem feta i pieczarkami

4.5 (166 ocen)

Ciepła szybka kolacja :)

Składniki:

  • - 3 jajka
    - 2 łyżki mąki
    - 2 łyżki śmietany
    - papryka ostra w proszku (wedle uznania)
    - zioła prowansalskie (wedle uznania)
    - pieprz
    - ok łyżki sera feta
    - olej
    - 2 pieczarki duże
    - kilka oliwek zielonych
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Omlet Przystawki

Omlet z serem feta i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki lub kostkę i podsmażyć na oleju, w połowie smażenia dodać odsączone oliwki,przykryć.
  • 2. Jajka,mąkę śmietanę i przyprawy roztrzepać trzepaczką. Dodać pokruszony ser feta i delikatnie wymieszać.
    Masą zalać pieczarki i oliwki, smażyć na małym ogniu pod przykryciem.
    Gdy omlet się zetnie zsunąć go na talerz i przekręcić spowrotem na patelnie. Smażyć chwilkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Pieczarki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować